LUC CORNELIS

Meditatiebegeleider

Luc Cornelis is een mens, vol warmte en passie. Zijn innerlijke rust gedijt makkelijk naar anderen dankzij zijn authentieke taal, mooie levenshouding en heel kleurrijke beeldspraak. Luc heeft als opleiding psychologie gestudeerd en voelt zich continu uitgedaagd. Hij wil zich blijven verrijken met nieuwe inzichten.

Hij gaat jaarlijks meermaals op retraite en laat zich levenslang omarmen door nieuwe ervaringen en bijleren.

  • vorming en meditatietraining Triratna Gent
  • vorming en meditatietraining Ehipasiko Antwerpen
  • vorming en meditatietraining Breathworks Gent
  • vorming en meditatietraining Insight Dialogue Utrecht
  • vorming en meditatietraining Samadicenter Ontario Canada
  • vorming en meditatietraining: het pad van de sjamaan- online
  • vorming en meditatietraining Christelijke meditatie Gent, Waasmunster
  • vorming en meditatietraining ‘I am’ Heusen
  • Christelijke Retraites: abdij Brugge, Postel, Gistel
  • Boeddhistische retraites: Cadzand, Utrecht, Henkstdijk,

In zijn voormalige professionele carrière heeft hij gewerkt als psycho-diagnosticus en directeur in een voorziening bijzondere jeugdzorg.

Luc is één van onze Mindfulness-trainers en geeft ondermeer ook het Well Recovery Action Plan (wrap).

Hij zet zich ook nog in als leerkracht en vormingsmedewerker: CM Oost-Vlaanderen, Huis van de mens Sint Niklaas, zigzag Sint Niklaas, herstelacademie oost Vlaanderen, dienstencentrum OCMW Dendermonde, Rietkracht Meditatiecentrum Dendermonde.

HERLINDE VANDENBERGHE

Meditatiebegeleider

Herlinde Vandenberghe heeft jarenlang als hulpverlener gewerkt. Door de confrontatie met een chronische aandoening diende haar leven anders ingericht te worden.  Op haar zoektocht kwam ze mindfulness tegen.   Alle zintuigen, alle verbindingen met de punten ver en dichtbij verrijken haar levensstijl om met gedachten en gevoelens om te gaan.

Meditatie werd een bron om uit te putten, een passie om te verdiepen en in te groeien. De ontmoeting met Vidyamala Burch heeft een diepe indruk op haar nagelaten.  Het opende de weg naar een milde, en liefdevolle benadering.  En naar verbondenheid.

Vanuit de ervaringen met opleiding, retraites en ontmoetingen met leraren en groepsmeditaties, is een diepe wens ontstaan om met anderen op pad te gaan en te delen.

Herlinde volgde meditatietraining, vorming en retraites bij IAM, bij Ehipassiko, Triratna Gent, Breathworks Gent, Jotika Hermsen, Edel Maex, metta vihara  Ze werd door Vidyamala Burch en Sona Fricker opgeleid tot Breathworks trainer en volgde eveneens een retraite bij hen in Engeland.

RAYA VERSCHELDEN

Bestuurder

Raya Verschelden is een ondernemer met een hart voor zorg. Doorheen de jaren krijgt hij de kans om samen met bijzondere mensen hele mooie initiatieven te dromen, te tekenen en uit te werken. De klemtonen in zijn passie komen uit zijn expertise en engagement uit de IT-sector, onderwijssector en de zorgsector. In het Social Profit segment bouwde Raya Verschelden onder andere de faciliteitenorganisatie Zorgcircuit,  de paramedische groep ParMed en het inclusief kinderdagverblijf Pastorieke uit.

Voor Rietkracht is Raya de bedenker van morgen. Hoewel hij houdt van rust en reflectie, bewaart hij het talent en de kunst om bijna architecturaal een netwerk van mensen te omarmen om samen aan een visie te werken.

Vanuit een zeer menselijk en authentieke geest houdt hij van mensen, oordeelvrij. Hij spettert in de natuur en geniet van alle kleine dingen die dagelijks op ons afkomen en bijna ons gezichtsveld passeren.

JOHAN ROBBERECHTS

Voorzitter

Johan Robberechts, heeft zijn lange loopbaan in het onderwijs – eerst als leerkracht, later als directeur – onlangs afgrond. Omgaan met mensen, verantwoordelijkheid opnemen in een organisatie, vertrouwen geven zodat de ander in zijn eigen kracht kan staan, werken aan visieontwikkeling, zoeken naar wat beter kan, blijven de drijfveren om zich te engageren. Professioneel genoot hij tal van opleidingen gericht op leiderschap en coaching.

Ook als jongeling was hij reeds actief binnen het vormingswerk van de Kajottersbeweging en later ook binnen de parochieale werking. Meezingen in het parochiaal mannenkoor laaft zijn muzikaal talent. Daarnaast kan Johan ook erg genieten van de zorg voor de kleinkinderen, gaan fietsen langs rustige wegen, in de gezonde zeelucht te vertoeven.

Op zoek zijn naar zingeving, in evenwicht komen met jezelf en met je omgeving, genieten van warme contacten, op zoek naar het spirituele typeren hem. Zo ook kwam meditatie toevallig op zijn pad, na een lange tijd van gezondheidsproblemen en revalidatie. Meditatie bracht hem vooral innerlijke rust en meer inzicht in persoonlijke behoeftes en keuzes. De openheid, oprechtheid en warme vriendelijkheid binnen de meditatiegroep heeft hem diep geraakt.

De ervaring dat meditatie je brengt tot meer bewust staan in het leven, je alles intenser gaat beleven, dankbaar kan zijn, is een verrijking. Deze ervaring delen en anderen aanzetten tot meditaite, is de motivatie tot engagement binnen Rietkracht, met het Voorzitterschap als uitdaging.

LINDA STRYBOL

Bestuurder

Sinds de aanvang van Rietkracht neemt Linda de taak op als penningmeester. Haar professioneel verleden komt  hierbij zeer goed van pas.

Linda is een mens dat voortdurend wil klaarstaan voor anderen. Haar grote uitdaging is de zoektocht naar de gezonde evenwichten hierin.

Dankzij de meditatie kan ze zichzelf ruimte geven om mild te zijn voor zichzelf.

We waarderen Linda voor haar immense en unieke inbreng.