JOHAN ROBBERECHTS

Voorzitter

Johan Robberechts, heeft zijn lange loopbaan in het onderwijs – eerst als leerkracht, later als directeur – onlangs afgrond. Omgaan met mensen, verantwoordelijkheid opnemen in een organisatie, vertrouwen geven zodat de ander in zijn eigen kracht kan staan, werken aan visieontwikkeling, zoeken naar wat beter kan, blijven de drijfveren om zich te engageren. Professioneel genoot hij tal van opleidingen gericht op leiderschap en coaching.

Ook als jongeling was hij reeds actief binnen het vormingswerk van de Kajottersbeweging en later ook binnen de parochieale werking. Meezingen in het parochiaal mannenkoor laaft zijn muzikaal talent. Daarnaast kan Johan ook erg genieten van de zorg voor de kleinkinderen, gaan fietsen langs rustige wegen, in de gezonde zeelucht te vertoeven.

Op zoek zijn naar zingeving, in evenwicht komen met jezelf en met je omgeving, genieten van warme contacten, op zoek naar het spirituele typeren hem. Zo ook kwam meditatie toevallig op zijn pad, na een lange tijd van gezondheidsproblemen en revalidatie. Meditatie bracht hem vooral innerlijke rust en meer inzicht in persoonlijke behoeftes en keuzes. De openheid, oprechtheid en warme vriendelijkheid binnen de meditatiegroep heeft hem diep geraakt.

De ervaring dat meditatie je brengt tot meer bewust staan in het leven, je alles intenser gaat beleven, dankbaar kan zijn, is een verrijking. Deze ervaring delen en anderen aanzetten tot meditaite, is de motivatie tot engagement binnen Rietkracht, met het Voorzitterschap als uitdaging.